Zaterdag vond de Algemene Leden Vergadering van Branchevereniging Esports Nederland plaats op het Esports Talent Center Gelderland.

Tijdens de vergadering deelde het bestuur updates over de samenwerkingen met het NOC NSF en VWS. En werden de toekomstplannen gedeeld.

De campagne “#hetantwoordisesports” werd besproken, waarbij we de maatschappelijke impact van de esportssector benadrukken en gesprekken initiëren over de potentie van esports.

Bertrik Berfelo, specialist op het gebied van Esports, exergaming en gaming aan de HAN, kwam aan het woord in het kader van onderwijs, onderzoek, maatschappelijke impact en samenwerkingsverbanden rondom esports.

Ook kwam het Esports Talent Center Gelderland aanbod.  Donny Stumpel, coördinator ETCG gaf een inzichtelijk kijkje in ons talentenprogramma. Hij legde uit waarom we het doen, wat onze visie is en de concrete acties die we ondernemen om talent te ondersteunen en te laten groeien.

En natuurlijk mocht een esports toernooitje niet ontbreken! Met leuke skill games hebben we ieders reactievermogen, hand-oogcoördinatie en acties per minuut gemeten!

Hierna was het tijd om te ontspannen en te netwerken tijdens de gezellige borrel achteraf. Een leuke dag afsluiting!

Bedankt aan iedereen die aanwezig was, het was een zeer geslaagde dag!