Het Esports Talent Center Gelderland ontving het bedrijf Gusella Bakker voor een middag vol esports-activiteiten!  Topsport Gelderland organiseerde deze middag voor Gusella Bakker omdat zij graag activiteiten rondom esports wilden ervaren.

De dag begon met een korte introductie van Donny Stumpel, coördinator van het ETCG. Hij gaf een overzicht van de activiteiten binnen het Talent Center en benadrukte dat er veel meer bij komt kijken dan alleen het spelen van een game. Stumpel gaf inzicht in de begeleiding van talenten op het gebied van sport en fysieke training, mentale gezondheid en voeding.

 

Na deze introductie namen de werknemers van Gusella Bakker plaats in echte simrace-stoelen. Hier kregen zij van onze ervaren simracers alle tips en tricks te horen. Vervolgens stapten zij de Virtual Reality-wereld in en speelden zij een aantal leuke spellen. Daarnaast kregen zij de kans om hun esports-vaardigheden te testen met verschillende skills games. Zo speelden zij vier esports skills games om hun reactievermogen, hand-oogcoördinatie, acties per minuut en precisie te testen.

Een werknemer van Gusella Bakker deelde enthousiast zijn ervaring: “Het racen vond ik echt heel erg leuk. De VR-brillen vond ik heel erg indrukwekkend. Je zit echt in een virtuele wereld en het is zo knap gemaakt dat je geen idee hebt dat je in een kamertje staat met mensen om je heen. Je bent echt in je eigen wereld bezig. Maar het racen in de simrace-stoelen was voor mij echt het hoogtepunt.”

Na deze workshops werd er een heerlijke maaltijd geserveerd en werd de dag gezamenlijk afgesloten met een diner. Tot verrassing van Gusella Bakker schoof Hilde Jager, topjudoka van TeamNL ook aan voor een meet en greet. Zij vertelde over haar carrière en dit leidde tot leuke gesprekken en een levendige nabeschouwing van de middag.

Deze middag vol esports-activiteiten heeft duidelijk indruk gemaakt op de werknemers van Gusella Bakker en gaf een inspirerend inzicht in de wereld van esports en talentontwikkeling. Het Esport Talent Center Gelderland en Topsport Gelderland kunnen terugkijken op een geslaagde en leerzame dag!