Het onderwijsgebouw op Papendal biedt onderdak aan het Esports talent Center Gelderland (ETCG). Deze tak van sport heeft zich razendsnel ontwikkeld. Namens HAN Sport en Bewegen trekt Bertrik Berfelo de kar. ‘We willen dat talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen van gamer tot professioneel esporter.’ Welkom in de wereld van de esports, een tak van sport die zich razendsnel blijft ontwikkelen.

Bertrik Berfelo vertelt over de nieuwste initiatieven waarin de HAN een grote rol wil spelen. Binnen het project wordt gewerkt aan talentontwikkeling, onderzoek, voorlichting maar ook innovatie. De esporters van het Esports Talent Center Gelderland zijn hier onderdeel van. Een mooi voorbeeld is ‘HADO’. Dat is een vorm van exergaming (exercise en gaming) in de vorm van digitale trefbal. Het is een combinatie van de digitale wereld en de fysieke wereld.

Samen met het Esports Talent Center Gelderland, Topsport Gelderland en de Provincie Gelderland wil de Han van Gelderland dé regio maken waar esporters zich kunnen ontwikkelen. We besteden een deel van onze tijd aan voorlichting over een gezonde manier van gamen. Dat doen we onder andere in samenwerking met de Gelderse Sportfederatie. We verzorgen een lesopzet voor kinderen en leerkrachten van groep zeven en acht.

Het is niet voor niets dat de esporters het talentprogramma doorlopen op Papendal. ‘Onze talenten krijgen een volwaardig topsportprogramma met begeleiding op zowel fysiek als mentaal gebied. Net zoals alle andere topsporters op Papendal.’ Als je een professionele gamer bent, mag je je topsporter noemen. Hoe fitter je fysiek bent, hoe langer je het kunt volhouden. En vergeet de druk niet waaronder je moet presteren.

Voor de gehele blog klik op de volgende link: https://blog3.han.nl/sportenbewegen/sporthart/