Afgelopen zondag heeft de kick-off plaatsgevonden van het Esports Talent Center Gelderland.

De dag begon met een introductie van de nieuwe fysieke trainer Stephan van Beek van GetGameFit. Vervolgens kregen de esporters een uitleg door Reina Beltman van Topsport Gelderland over de Topsport Gelderland app. Met de app kan je samen werken met een fysiek trainer op afstand. Het is een app voor al jouw trainingen en voortgang. Daarnaast kan je ook vanuit huis kennisclips bekijken over verschillende thema’s zoals voeding, slaap en herstel.

Aansluitend op deze uitleg, werd er een workshop gegeven door Geeke Barmentloo over het onderwerp ‘Slaap’. Dit was erg leerzaam voor de esporters om goed met hun lichaam om te gaan. Na de workshop hebben de esporters deelgenomen aan een esports onderzoek door middel van BLOC-testen. Dit zijn motorische vaardigheidstesten om te kijken wat jouw vaardigheden zijn. Als afsluiter was er een leuke teambuilding activiteit met HADO, een combinatie van sport en gaming.

Het was een gezellig dag voor iedereen!