Afgelopen dinsdagmiddag heeft er een workshop ”persoonlijkheidsprofielen” plaatsgevonden voor de Valorant esporters. De workshop werd gegeven door Donny Stumpel, coördinator van het Esports Talent Center Gelderland. De workshop stond in het teken van veelvoorkomende problemen in een team, respect, tolerantie en elkaar als team beter leren begrijpen.

De middag startte met een kick-off en werd vervolgd met het benoemen van eventueel voorkomende problemen binnen een team.  Hieruit vloeide een opdracht voort om elkaar beter te leren begrijpen. Donny benoemde stellingen waar het team op moest reageren met een schaal van 1 tot 11. Stellingen die naar voren kwamen zijn: ik denk aan mijn toekomst. Ik vind het moeilijk om kritisch te zijn. Ik ben georganiseerd en ik wil graag complimenten krijgen voor mijn resultaten. Het doel van de opdracht is dat het team gaat herkennen wat zijn onze overeenkomsten en wat zijn onze verschillen. Dit moet zorgen voor een versterking van het team.

Vervolgens werden er twee foto’s laten zien van verschillende gamers met ieder een andere houding. Het verschil in houding moest ervoor zorgen dat ieder teamlid bij zichzelf ging nadenken, wat is mijn houding tijdens het gamen. Is mijn houding voordelig tijdens het gamen of zit er misschien ook een nadeel aan.

De workshop werd afgesloten met verschillende karakteristieken per individu. Karaktereigenschappen als introvert vs extravert, sensing vs intuition, thinking vs feeling en judging vs perceiving werden besproken tijdens de workshop. Iedere esporter kreeg zo zijn eigen karakteristieke kenmerken en creëerde een eigen profiel. Het was een leerzame middag voor de esporters. Zo hebben ze inzicht gekregen in andere persoonlijkheden binnen en buiten het team door de workshop.