De International Olympic Committee heeft aangekondigd dat het een IOC Esports Commission heeft opgericht, waarbij het de taak heeft om de ontwikkeling van virtuele sporten binnen de Olympic Movement te ondersteunen.

Het IOC heeft dit potentieel al onderzocht via initiatieven zoals de Olympic Esports Week, die van 23 tot 25 juni voor het eerst in Singapore werd gehouden. Verder hebben ze ook de Olympic Esports Series onderzocht, die zowel professionele als amateurspelers van over de hele wereld uitnodigde om concurreren in virtuele sportcompetities.

”Het IOC gelooft dat virtuele sporten het potentieel hebben om de traditionele Olympische sporten aan te vullen en te verbeteren, en dat ze nieuwe kansen kunnen bieden voor atleten en fans om deel te nemen aan de Olympische Beweging”, zei voorzitter Thomas Bach. “Wij geloven dat virtuele sporten kunnen helpen om de waarden van uitmuntendheid, vriendschap en respect te promoten die de kern vormen van de Olympische Spelen, en dat ze jongeren over de hele wereld kunnen inspireren om aan sport te doen en een actieve en gezonde levensstijl te leiden.”

Het IOC Esports Commission gaat zorgen voor meer mainstream en creëert kansen voor esporters in de toekomst. Dit is een positieve ontwikkeling voor het Esports Talent Center Gelderland en het is een extra motivatie voor onze esporters.