Op 21 september werd in het Esports Talent Center Gelderland fysieke FIFA try outs gehouden. Op hand van deze try outs kunnen de deelnemende spelers een plekje in het ETCG-team bemachtigen.

Om 18:00 werd de avond afgetrapt met een kort woordje van Donny Stumpel, coördinator van het Esports Talent Center Gelderland. Donny legde uit wat we precies met het ETCG doen. Gevolgd met een uitleg van Jelte Golbach, coach van het ETCG FIFA team over wat een plek in het ETCG-team inhoudt en wat er van je verwacht wordt. En hij gaf aan hoe de try out procederen zal verlopen.

Huidige ETCG-spelers, Senne Woudt en Morris van de Pol waren aanwezig om tegen de try out deelnemers potjes te spelen terwijl Jelte ze observeerde. Daarna waren er één op één gesprekken met de coach. Afsluitend speelde de jongens ook nog een toernooi. De finale werd uiteindelijk gespeeld met try out deelnemer Milan van der Heijden tegen Morris (ETCG speler). Deze werd gewonnen door Morris, maar Milan speelde erg goed!

Door alles wat Milan deze avond heeft laten zien heeft coach Jelte besloten om hem op te nemen in het ETCG FIFA team.

Gefeliciteerd Milan!