In de wereld van esports is het vermogen om effectief met tegenslagen om te kunnen gaan en de focus te behouden van onschatbare waarde. Esporters moeten in staat zijn om veerkrachtig te zijn en optimaal te presteren. Onlangs hebben de esporters deelgenomen aan een workshop die hen handvatten bood om tegenslagen beter te verwerken, minder snel gefrustreerd te raken en hun concentratie te behouden.

In de competitieve wereld van esports komen tegenslagen in vele vormen voor, zoals verlies van een belangrijke wedstrijd, technische problemen of andere problemen waar je geen controle over hebt. Het vermogen om met deze uitdagingen om te gaan, is van cruciaal belang voor het behalen van successen. Veerkracht stelt esporters in staat om snel te herstellen, door te gaan en lessen te trekken uit tegenslagen. Daarnaast is de focus essentieel om de aandacht gericht te houden op het spel en afleidingen te beperken.

Tijdens te workshop werden de esporters voorzien van waardevolle inzichten en technieken om beter om te gaan met tegenslagen. De workshop bestond uit meerdere sessies, waarin verschillende aspecten van mentale veerkracht en focus werden behandeld. De esporters leerden om hun emoties beter onder controle te houden, positief te blijven denken en doelgericht te blijven. Een bijzonder waardevol onderdeel van de workshop was de kennismaking met de Aandachtscirkels van Eberpächer. Dit model bood de esporters een structuur om hun aandacht te richten en afleiding te verminderen.