Op zondag 11 december hebben de esports talenten en coaches een ontzettend leuke esportsdag gehad. De dag stond in het teken van cognitieve en fysieke testen, een Virtual Reality experience, een inspirerende workshop en natuurlijk lekker gamen. Kortom een dag vol plezier, innovatie en ontwikkeling! 

                                 

Testen en meten
Ter onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden zijn er variërende cognitieve en fysieke testen afgenomen. Het geeft directe inzage op gebied van prestatie en groeimogelijkheden in de toekomst. Middels een Bloc test, Aimlab, een vragenlijst en een reactietest is er voor betreffend onderzoek inzicht gekregen in de benodigde vaardigheden binnen esports. De deelnemers vonden deze testen niet alleen leuk maar ook erg uitdagend. Onze toekomstvisie is om spelersprofielen op te stellen, waarbij vaardigheden gekoppeld worden aan speler en games. Bij inzet en gebruik van spelersprofielen wordt het herkennen van talent en het vormgeven van trainingen geoptimaliseerd. 

 

Virtual Reality experience
Naast het testen en meten kregen de talenten de mogelijkheid om in de virtuele wereld van VR te stappen. Tevens één van de recente uitbreidingen binnen het beweegaanbod van Topsport Gelderland. Games als Beatsaber, Pistol Whip, Epic Rollercoaster en The Plank Experience kwamen eraan te pas. Het was voor een ieder een toffe ervaring om buiten hun eigen vertrouwde PC of console gaming te treden. Ook zijn er opkomende trends binnen bijvoorbeeld eracing waarbij VR langzaam wordt ingezet bij het racen zelf. Nog zeker niet op het grote esports niveau, maar zeker mooie ontwikkelingen met oog op de toekomst!

 

Workshop Donny Stumpel
De talenten in het ETCG zijn al maanden hard aan het werk om zich te ontwikkelen tot professioneel esporter. Naast het feit dat prestatie en talent van groot belang zijn kan het ook waardevol zijn om inzicht te krijgen in de wijze van selecteren bij esports teams. Deze kennis kan hen helpen om hun kansen binnen deze topsportwereld te vergroten. Om hier aandacht aan te besteden heeft technisch coördinator Donny Stumpel een inspirerende en activerende workshop gegeven over profilering tot esporter. Hij gaf de talenten handvatten om hieraan te werken middels toegankelijke tips en praktijkervaringen binnen verschillende contexten. Bijvoorbeeld hoe je jezelf in de kijker speelt voor, tijdens en na een try out of wedstrijd. Er heerste een veilige sfeer met veel openheid en transparantie waardoor persoonlijke barrières op gebied van profilering bespreekbaar waren en met elkaar verholpen konden worden. De inzichten van de workshop heeft de talenten aan het denken gezet, waardoor een ieder weer een stap dichterbij is onderweg naar succes!